Папа Франциск предупреди за опасностите от т.нар. джендър теория, съобщава Ройтерс.Той

...
Папа Франциск предупреди за опасностите от т.нар. джендър теория, съобщава Ройтерс.Той
Коментари Харесай

Папата порица грозната джендър идеология

Папа Франциск предупреди за заплахите от така наречен " джендър доктрина ", оповестява " Ройтерс ".

Той съобщи, че е упълномощил изследвания на това, което той осъди като  " грозна идеология ", застрашаваща човечеството.

В послание към участниците на двудневна конференция във Ватикана за разрастващата се роля на мъжете и дамите съгласно християнските учения, Папа Франциск посочи, че  " джендър идеологияга " е опасност, тъй като се стреми да заличи разликата сред половете.

" Помолих да се проведат проучвания на тази грозна идеология на нашето време, която заличава разликите и прави всичко еднообразно ", означи папата.

" Заличаване на разликите значи изтриване на човечеството ".

Джендър теорията, постоянно наричана джендър идеология от недоброжелателите ѝ, допуска, че джендърът е по-сложен и изменчив от бинарните категории мъж и жена и зависи освен от забележими полови характерности.

87-годишният глава на Римокатолическата черква съобщи, че все още страда от скорошна настинка и е помолил асистент да прочете речта му, само че първо е искал да " подчертае " възприятията си по отношение на джендър идеологията.

Той означи, че си спомня, че е чел " пророческа " книга, наречена " Господарят на света " - антиутопичен разказ, оповестен през 1907 година от католически духовник за свят, в който религията няма място - която предизвестява за риска от изтриване на разликите сред хората.

" Прочетете я, в случай че имате време, тъй като тя споделя за проблемите на днешния ден ", предложи папата на своите гости.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР